Szenzációs hír: 600 000 forintot gyűjtöttük össze vízügyi projektünkre

vissza az Aktualitások oldalra

2016. március 09.

"Vízibility - Tiszta vízzel a kongói gyermekek jövőjéért!" projektünket befejeztük. Olvass tovább és tudd meg, hogyan értük el, hogy tiszta és állandó vízhez juthasson több ezer ember.

A hírhez tartozó képek


A Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium 5 000 000 forinttal támogatta a „Vízibility – Tiszta vízzel a kongói gyermeke jövőjéért!” projektünket, a megvalósításhoz szükséges további 600 000 forintot 1 000 forintos támogatásokból gyűjtöttük össze www.hagyjnyomot.hu oldalunkon, továbbá a Magyar Pünkösdi Egyház is felajánlott számunkra 5000 dollárt, amelyért ezúton is szeretnénk hálánkat kifejezni.

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki megvásárolt egy egy vízcseppet az oldalunkon, és ezzel hozzájárult több ezer ember életéhez!

Projektünket a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában valósítottuk meg, az Alapítványunk által létrehozott és fenntartott intézményekben – a College Othniel és La Providence árvaház- és azok közvetlen környezetében. A munkálatokban segítségünkre voltak a College Othniel munkatársai, az árvaház állandó személyzete, illetve a REGIDESO helyi vízszolgáltató vállalat régiós mérnöke is. A projekt helyszíni koordinációját Domonyai András szakember látta el, aki 2013 óta él kisebb megszakításokkal Afrikában, és Kenyában kezdett növénytermesztési kísérletekkel foglalkozni.

Mi volt a probléma?

A víz hiányos elérése és annak pazarlása. A csőtörések, vagy illegálisan megbontott csövek nem csak kilométereken keresztül szüntették meg a vízellátást, de az egészségre is károsak voltak (pl. csőszennyeződés miatt).

   

Mi az, amit megvalósítottunk?

  • A magyar támogatású iskolánk és árvaházunk területén és környékén kicseréltük az elavult vízvezetékeket, ezzel állandó nyomást és hozamot biztosítunk a diákok, tanárok, árvák valamint a környék lakói számára, mintegy 22.000 főt érünk el.

  • Az árvaháznál, egy nagy kapacitású víztartállyal oldottuk meg a rendes és állandó víznyomást és vízelérést. A kinyert víz megfelelő tárolása életmentő lehet vészesetben.
  • Új vízvételi pontokat is létesítettük, hogy megkönnyítsük az ott élők és dolgozók munkáját.
  • A munka közben információt adtunk az ott lakóknak a vízrendszerről, annak működéséről, kezeléséről, és a felmerülő problémákról, elsősorban informális, baráti beszélgetésekkel folytatott képzés keretein belül. Az idősebb korosztálynak egy rendkívül részletes előadássorozattal készültünk, amely a víz értékeiről, élővilágról, víztisztaságról, fogyaszthatóságról, illetve szennyvizek kezeléséről szólt. A kisebb korosztálynak elsősorban a víztisztaság, kézmosás, szanitáció általános kérdései, vízpazarlás, víz, mint érték kérdésköreiről szerveztünk előadásokat.

  

Az eredmény szemmel látható! Nézd meg a videót itt!

  • A kongói iskolánkat övező negyed utcáiban a vízellátás állandóbb és stabilabb,
  • a víznyomás a házaknál, háztartásoknál radikálisan megnőtt,
  • a több vízkivételi pontnak köszönhetően csökkent a vízhordási távolság,
  • a negyed lakói a csővezetékek állapotára az eddigieknél jobban figyelnek, a vezetékben bekövetkezett bármilyen törést, sérülést észrevesznek,
  • rendszeres tisztálkodás, mosás, és a nem szennyezett vízzel történő főzés lehetőségét teremtettük meg.

Itt találsz még több képet.

Újból gyűjtésbe kezdtünk www.hagyjnyomot.hu oldalunkon, most Te is támogathatod "Afrika magyar szemüvegen keresztül" projektünket!

Megosztom másokkal is: megosztás: myspace megosztás: del.icio.us megosztás: twitter megosztás: facebook

vissza az Aktualitások oldalra
Afrikáért Alapítvány a twitteren English Afrikáért Alapítvány a facebookon Français

Partnereink

CargoRent.hu  A cégautókölcsönző Reaching Hearts for Kids - USA C.H. Robinson Europe Brussels Airlines Qatar Airways Charity March Weblink Nyitott szemmel Mindennapi Afrika - afrikai hírblog RTL Klub TV2 Adhat Vonal Magyar Afrika Platform Szövetség