Optikus képzés az iskolánkban

vissza az Aktualitások oldalra

2016. március 22.

Alapítványunk célja, hogy az afrikai gyermekek és emberek kezébe azonnal használható szaktudást adjunk. Szeretnénk folyamatosan bővíteni a College Othnielben tanulható szakmákat, ezért indítottuk legújabb optikus képzésünket.

A hírhez tartozó képek


Raák Benedek optikus mestert múlt évben ismertük meg Innovation for Africa projektünkön keresztül. Benedek felajánlotta a magyar optikus képzéseken használt felszerelését, műszereit iskolánk számára, valamint megosztotta velünk ötletét, amely szerint ő maga indítana optikusi tanfolyamot Kinshasában.

Örömmel fogadtuk megkeresését, megindultak a projekt előkészületei. Végül 2016 februárjában került sor az első kiutazásra. Benedek megérkezése után ellátogatott a College Othnielbe és a La Providence árvaházba, és belekezdett 2 árvánk és 3 iskolásunk oktatásába, akik két és fél héten keresztül tanulták a szemüveg-készítés mesterségét.

A tanulók megismerkedtek az emberi szem felépítésével és anatómiájával, ismereteket szereztek a szem fénytörési hibáiból, és azok korrekciós lehetőségeiről. A gyakorlati rész szemüvegkészítésre épült fel. A tanulók megtanultak dioptriát mérni, konvex és konkáv lencséket egyaránt sphérikus és tórikus felülettel.

Mindeközben Dr. Hardi Richárd misszionárius orvos megvizsgálta a gyermekek látását, és megállapította, hogy kinek van szükséges szemüvegre.

A projekt még nem ér véget, hamarosan további műszereket szállítunk iskolánk számára, hogy kiterjeszthessük a képzést több tanulóra is.

Hálás köszönet Béres Jánosnak és a Magyar Pünkösd Közösségnek, hogy hozzájárultajk a projekt sikerességéhez 3000 dollárral.

Támogasd Te is 1 000 forinttal a magyarok munkásságát Kongóban!

Megosztom másokkal is: megosztás: myspace megosztás: del.icio.us megosztás: twitter megosztás: facebook

vissza az Aktualitások oldalra
Afrikáért Alapítvány a twitteren English Afrikáért Alapítvány a facebookon Français

Partnereink

CargoRent.hu  A cégautókölcsönző Reaching Hearts for Kids - USA C.H. Robinson Europe Brussels Airlines Qatar Airways Charity March Weblink Nyitott szemmel Mindennapi Afrika - afrikai hírblog RTL Klub TV2 Adhat Vonal Magyar Afrika Platform Szövetség