Árvaház fejlesztés

vissza a Projektek oldalra

Státusz: befejezett

2012 májusában a nemzetközi szintű összefogásnak köszönhetően megvásároltuk 11 árvánk számára a 2008 óta bérelt ingatlant (épület és a hozzátartozó telket).Most hogy tulajdonunkban van az árvaház, határozottan szeretnék azon fejlesztéseket véghezvinni, amelyek hosszú távú életkörülmények javítását biztosítaná a kis árváink számára. A lakás egy nagy nappaliból, egy konyhából és 6 szobából áll, melyhez mellékhelységek is tartoznak. Az árvaház épülete lakható, de a jelenlegi körülmények nem elfogadhatóak a gyerekek számára egészségügyi- és biztonsági szempontból.

 

 Kedves Támogatóink, Barátaink, Afrika iránt elkötelezettek!

 

Az Afrikáért Alapítvány 10 éves fennállásának alkalmából 2012 májusában a nemzetközi szintű összefogásnak köszönhetően megvásároltuk 11 árvánk számára a 2008 óta bérelt ingatlant (épület és a hozzátartozó telket). Ezzel együtt megszűnt a hosszú éveken keresztül átélt lakhely bizonytalanság és az állandó kilakoltatástól való félelem.

Most hogy tulajdonunkban van az árvaház, határozottan szeretnék azon fejlesztéseket véghezvinni, amelyek hosszú távú életkörülmények javítását biztosítaná a kis árváink számára. A lakás egy nagy nappaliból, egy konyhából és 6 szobából áll, melyhez mellékhelységek is tartoznak. Az árvaház épülete lakható, de a jelenlegi körülmények nem elfogadhatóak a gyerekek számára egészségügyi- és biztonsági szempontból.
Jelenlegi terveink között szerepel az árvaház teljes felújítása, több fázisban, de két legnagyobb prioritású célként az árvaház vizesblokkjának, valamint tetőszerkezetének helyreállítását tűztük ki magunk elé.

Idézetünk a jelenleg Kongóban tartózkodó önkénteseink írásából következik:
„Maga az épület viszonylag tágas, de elfogadhatatlan állapotban van. A tetőszerkezet elkorhadt gerendákon fekvő, több helyen hiányos hullámpalából áll, amelyen keresztül gyakran a nappali közepére csöpög az esővíz. A padló kemény, hideg, sok helyen lyukas. Bár hozzá kell tenni, hogy Kongóban ez mind normálisnak számít és valóban ezek jelentik messze a legkisebb problémát a házban.
A legborzalmasabb állapotban lévő helyiséget, a fürdőszobát utoljára hagytam, ahol 11 gyerek kénytelen a napi tisztálkodását végezni. Mi is ezt a WC-t használjuk, de inkább nem iszom sokat, csak hogy ne kelljen túl gyakran bemenni. Mosdókagyló nincs a kézmosáshoz.
Sajnos a legnagyobb problémát a vízellátás hiánya jelenti. A gyerekek a szomszédos iskolából hozzák vödörrel a vizet minden nap, azt használják mindenre, főzésre, tisztálkodásra, WC lehúzásra. A felújítás első szakaszában ezt szeretnénk megoldani, és ha lesz pumpás víztartály, akkor kezdődhet a csempézés, a felújítás, majd egy külön fürdőszoba kialakítása a fiúk számára. A betegségek megelőzése és a minimális komfortérzet elérése érdekében azt hisszük, ez mind elengedhetetlen.”

(V. Eszter)

„Sajnos az idő vasfoga e remek menedéket is megrágta, és elkél a felújítás. A párás levegő miatt a faszerkezetű tető rohamos mértékben veszít a tartásából. Ijesztő látvány, ahogy a 13 éves Majolie egy korhadt gerenda alatt épp varrni tanul. A ház tágas, szellős és átjárja a friss étel illata. Mama Leontine és Mama Valérie, gondoskodnak a gyerekekről, és ilyen körülmények között nem is tűnik fontosnak, hogy leszakadt az egyik emeletes ágy. Nem kell aggódni, nem sérült meg senki…”
(H. Balázs)

Szükség van egy folyamatos és átfogó fejlesztési munka elvégzésére. Úgy gondoljuk, hogy a 13 395 $ értékű felújítással, mindenek előtt az említett két nagy prioritású munkálat elvégzésével, jobb életkörülményeket és szép otthont tudnánk biztosítani a gyermekek számára.
Vizesblokk fejlesztésének költségei: 4958 dollár
Tetőszerkezet helyreállításának költségei: 8437 dollár

Szükség van minden támogatásra, mert nélkülünk ezeket a gyerekeket elnyeli Afrika nyomora.
Ehhez várjuk kedves támogatóink szíves hozzájárulását, amelyeket eljutathatnak az árvák részére a következő bankszámlaszámokon:
OTP BANK: 1171 3005 2037 8846 0000 0000
EURO Account : 1176 3134 1318 7886 0000 0000
IBAN: HU77 1176 3134 1318 7886 0000 0000
USD Account: 11763134-13187013
SWIFT Code: OTPVHUHB

 További online támogatási lehetőség: www.hagyjnyomot.hu rendszerünk segítségével virtuális téglát vásárolhat, és nyomot hagyhat. Megoszthatja másokkal a tégláját, majd nyomon is követheti az adományozás után a munkálatok fejlődését.

 Személyes vagy egyéb felajánlással kapcsolatosan: Keressen minket irodánkban az alábbi elérhetőségen: Tel: 06/1/332-1054, 20/7722279 E-mail:   

Biztosíthatjuk Önt arról, hogy folyamatosan fogjuk tájékoztatni az összegyűlt adományok helyzetéről.  A fejleszetéseket 2012 november végén elkezdjük. A kint tartózkodó 5 önkéntesünk és a hamarosan induló humanitárius turista csapat hozzájárulásával és közreműködésével.
Az Árvaház fejlesztésére kidolgozott költségvetést mellékelve elküldjük Önnek szíves áttanulmányozásra. Felmerülő kérdéseihez nagyon szívesen állok további rendelkezésr.

Együttérzését és támogatását megköszönve
üdvözlettel,

France Mutombo
Elnök

Budapest, 2012. november 21. 

A projekthez tartozó képek


Kapcsolódó aktuális hírek

2015. 04.
04
A VÁGYAIK ugyanazok... a lehetőségeik NEM!

A VÁGYAIK ugyanazok... a lehetőségeik NEM!

Alapítványunk 1%-os felajánlásokat fogadhat. Akik szervezetünk számára kívánják ezt az összeget felajánlani, kérjük, keressék az APEH által postai úton küldött nyomtatványát. Afrikáért Alapítvány adószáma: 18696169-1-43 Tudja-e hogy az adója 1%-ából az Afrikáért Alapítvány biztosítani tudja...

2015. 02.
05
Árváinkról-Ismerd meg őket!

Árváinkról-Ismerd meg őket!

Szeretnénk beszámolni a La Providence Árvaház gyermekeiről. Örömmel tapasztaltuk, hogy jól vannak és egészségesek. Személyesen is megismerve őket valóban csodálatos személyiségek mindannyian. A legkisebb gyermek 8 éves, a legnagyobbak 14 évesek. Többen közülük megérkeztek a kamaszkorba. Nem...

2013. 01.
28
Árvaházfejlesztés- Hagyj nyomot projektünk további eredménye

Árvaházfejlesztés- Hagyj nyomot projektünk további eredménye

Elkészült a fiúk külön fürdőszobája is, nyomhagyóink jóvoltából!

2013. 01.
15
Árvaházfejlesztés- Hagyj nyomot 1.projektünk eredménye

Árvaházfejlesztés- Hagyj nyomot 1.projektünk eredménye

A "Hagyj nyomot!" kezdeményezésünknek köszönhetően 2012 szeptember 30. óta a megvásárolt virtuális téglákból összegyűlt több mint 800.000 Ft a virtuális falon (lásd a www.hagyjnyomot.hu honlapunkon). Az összegből elkezdtük az árvaház felújítását. A legszükségesebb a fürdőszoba és a...

2012. 12.
01
KIS ADOMÁNY - NAGY SEGÍTSÉG! - Adhat Vonalunk: 13600-78

KIS ADOMÁNY - NAGY SEGÍTSÉG! - Adhat Vonalunk: 13600-78

KIS ADOMÁNY - NAGY SEGÍTSÉG! Adományozzon telefonja segítségével, és támogasson jó ügyeket! Adhat Vonalunk: 13600-78

Megosztom másokkal is: megosztás: myspace megosztás: del.icio.us megosztás: twitter megosztás: facebook

vissza a Projektek oldalra
Afrikáért Alapítvány a twitteren English Afrikáért Alapítvány a facebookon Français

Partnereink

CargoRent.hu  A cégautókölcsönző Reaching Hearts for Kids - USA C.H. Robinson Europe Brussels Airlines Qatar Airways Charity March Weblink Nyitott szemmel Mindennapi Afrika - afrikai hírblog RTL Klub TV2 Adhat Vonal Magyar Afrika Platform Szövetség