"Vízibility" – Tiszta vízzel a kongói gyerekek jövőjéért!

vissza a Projektek oldalra

Státusz: befejezett

A világ egyik legszegényebb országában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban a tiszta víz hiánya és rossz higiénés körülmények számos egészségügyi probléma forrását jelentik, melyek a lakosság jelentős részét érintik. A magyar és nemzetközi fejlesztési célkitűzésekkel összhangban ezt a problémát kívánjuk kezelni Vízibility elnevezésű projektünkkel.

Miért Vízibility?

Fejlett országunkban, kényelmes otthonunkban ma már természetes a tiszta ivóvíz elérése, csak meg kell nyitnunk a csapot. Naponta 70-120 liter vizet használunk el azzal, hogy kádban fürdünk. Minden egyes wc használat 15-20 liter tiszta vizet fogyaszt. A vízhez való hozzáférés alapvető emberi jogunk. Budapesten például több mint 100 éve biztosított a folyamatos tiszta vízellátás. Szinte hihetetlen, de a Föld másik oldalán a tiszta vízhez való hozzáférés mindennapos küzdelemet jelent; a gyerekek és asszonyok kilometéreket gyalogolnak, hogy forrásokból, folyókból vagy kutakból vödrökbe gyűjtsék az értékes vizet.

"Vízibility- Tiszta vízzel a kongói gyerekek jövőjéért!" projektünk keretében kinshasai központunkban, a College Othniel általános és középiskolánkban, La Providence árvaházunkban és annak közvetlen, 10 utcát átfogó környezetében szeretnénk minél több ember számára elérhetővé tenni a tiszta vizet. Fenntartható vízgazdálkodással, szanitációval kapcsolatos képzési, oktatási programokat indítunk diákjaink és a környékbeli lakosok számára.

A projekt teljes költsége 5 600 000 forint, azonban a Külgazdasági és Külügyminisztérium 5 000 000 forinttal támogatja a megvalósítását. "Hagyjnyomot!" felületünkön a további 600 000 forint önrészhez járulhatsz hozzá, támogatsd Te is 1 000 forinttal, hogy minél több kongói gyermek juthasson hozzá tiszta vízhez.

Támogatom!

Mi a projekt célja?

Rövid távú céljaink

 • állandó, tiszta ivóvízhez való hozzájutás
 • szanitáció biztosítása
 • szanitációs képzések és oktatási programok beindítása

Hosszú távú céljaink

 • az egészségügyi színvonal növelése
 • az iskola presztízsének növelése, minőségi oktatás biztosítása
 • szemlélet - és gondolkodásmód-váltás elérése
 • a környékbeli foglalkoztatottság javítása, a szegénység csökkentése

TEVÉKENYÉSÉGEINK

 • közüzemi infrastruktúrafejlesztés: meglévő víz- és áramellátó rendszer korszerűsítése
 • kútfúró berendezés beszerzése, amely a későbbiekben jövedelemforrás lehet a Központ számára
 • szanitációs oktatási és képzési programokszervezése iskolánkban és annak környékén
 • Magyarországon tájékoztató, szemléletformáló kampány beindítása

Kiknek segítünk?

Közvetlen célcsoport: 750 fő

 • a College Othniel iskola 700 diákja
 • College Othniel iskola 40 alkalmazottja
 • a La Providence árvaházban élő 11 árva

Közvetett célcsoport: 15 000- 23 000 fő

 • a diákok családtagjai
 • környéken lakó 170 (átlagosan 7 fős) család
 • Kinshasában körülbelül 22 000 embert tudunk elérni, a magyarországi kampányunk által pedig akár milliókat is!

Ha egyetértesz "Vízibility - Tiszta vízzel a kongói gyermekek jövőéért!" projektünk céljaival és szeretnél hozzájárulni sikeréhez, kérünk, hogy klikkelj ide: „Támogatom!”

 

Támogató
Külgazdasági és Külügyminisztérium

Partnerünk
Duna Múzeum

A projekthez tartozó képek


Kapcsolódó aktuális hírek

2016. 03.
09
Szenzációs hír: 600 000 forintot gyűjtöttük össze vízügyi projektünkre

Szenzációs hír: 600 000 forintot gyűjtöttük össze vízügyi projektünkre

"Vízibility - Tiszta vízzel a kongói gyermekek jövőjéért!" projektünket befejeztük. Olvass tovább és tudd meg, hogyan értük el, hogy tiszta és állandó vízhez juthasson több ezer ember.

2016. 01.
07
Tiszta vízzel a kongói gyermekek jövőjéért!

Tiszta vízzel a kongói gyermekek jövőjéért!

"Az iskola kis körzetében egy viszonylag állandó vízkivételt biztosító rendszert terveztünk, a helyi vízszolgáltatóval most folynak az egyeztetések, hogy milyen legyen a végső, mindkettőnk számára elfogadható legjobb, továbbépíthető megoldás. Az esővíz gyűjtésére és a víz hosszabb, romlás...

2015. 12.
09
András akcióban

András akcióban

A vízgyűjtőtartály lábai, azaz a betonoszlopok már állnak és a higiéniai oktatás is elkezdődött a Vízibility - Tiszta vízzel a kongói gyermekek jövőjéért! projektünk keretein belül

2015. 11.
16
A víz és a higiéniai viszonyok

A víz és a higiéniai viszonyok

A víz és a higiéniai viszonyok, valamint a fejlesztési célok közti összefüggések nyilvánvalóak. A problémára azonban létezik megoldás.

2015. 09.
28
A szennyezett víz és a megbízhatatlan egészségügyi viszonyok hatása

A szennyezett víz és a megbízhatatlan egészségügyi viszonyok hatása

Hogy mi követeli évente közel félmillió afrikai lakos életét? Mire kell Afrika gazdaságának évente több, mint 50 milliárd dollárt áldoznia? Mi az oka annak, hogy Afrikában a kórházi ágyak megtelnek?

2015. 09.
28
Vízszennyezés a nagyvilágban- a környezetvédelemről általában

Vízszennyezés a nagyvilágban- a környezetvédelemről általában

A fejlődő országok lakosságát sújtó betegségek 80 %-át a szennyezett víz okozza. Naponta 35000 gyermek hal szomjan, vagy kap halálos betegséget a szennyezett víztől. Hogy mennyire égető probléma ma a világon a vízszennyezés? Telek Szilvi, önkéntesünk járt utána.

2015. 09.
28
A kék bolygó

A kék bolygó

Vizibility mindenkinek projektünk keretében olvashatjátok Kis Judit Julianna önkéntesünk írását! Földünket úgy is hívják, hogy a Kék bolygó. De mit is jelent ez pontosan? Milyen formában van jelen földünkön a víz? Hogyan bánhatunk vele jobban?

2015. 09.
28
A víz világhete Stockholmban

A víz világhete Stockholmban

A világ minden tájáról érkezett szakember Stockholmba, a World Water Week, azaz a Víz Világhete eseményre, amely idén 2015 augusztus 23- 28 között kerül megrendezésre Svédországban, immár 25- alkalommal. A hét fő témája idén a „Víz a Fejlődésért”.

2015. 09.
28
Kultúra, tudomány és élmény

Kultúra, tudomány és élmény

Egy mozgalmas hétvégét töltöttük együtt a Millenárison a színes Afrika jegyében. A rendezvényre Sena Dagadu előadóművész, A fejlesztés európai évének jószolgálati nagykövete is ellátogatott, lélegzetelállító hangjával színesítette programunkat és felhívta a figyelmet a nemzetközi fejlesztések...

Megosztom másokkal is: megosztás: myspace megosztás: del.icio.us megosztás: twitter megosztás: facebook

vissza a Projektek oldalra
Afrikáért Alapítvány a twitteren English Afrikáért Alapítvány a facebookon Français

Partnereink

CargoRent.hu A cégautókölcsönző Reaching Hearts for Kids - USA C.H. Robinson Europe Brussels Airlines Qatar Airways Charity March Weblink Nyitott szemmel Mindennapi Afrika - afrikai hírblog RTL Klub TV2 Adhat Vonal Magyar Afrika Platform Szövetség