Rólunk - Tevékenységünk Afrikában

Válasszon az alábbi témák közül!


Szociális és oktatási gyermekközpont létrehozása

Az alapítvány hosszú távú célja, hogy Kongóban és Etiópiában, továbbá reményeink szerint több afrikai országban olyan központokat hozzon létre, amelyek a hátrányos helyzetű gyermekek életkörülményeinek javításához, későbbi jobb boldogulásához szükséges minden alapvető lehetőséget biztosítanak: árvaház, oktatás, egészségügyi ellátás, jövedelemtermelő szakmai tevékenység és szakképzés.

Diáktámogatási program

  • Kongó: Othniel Általános és Középiskola
  • Etiópia: New Hope Center for Children otthon

Kongó

Az Afrikáért Alapítvány Kongó fővárosában, Kinshasában tartja fenn az 1800 tanulót befogadó Othniel Általános és Középiskolát, amely az alapítvány létrejöttekor tevékenységének kiindulópontja volt, és egyik alappillére a tervezett szociális és oktatási gyermekközpontnak. Afrika szerte probléma, hogy a gyermekek oktatását az állam nem támogatja. Kongóban is hasonló a helyzet: 10 iskoláskorú gyermekből csak 4 jár iskolába. Úgy gondoljuk, a megfelelő szintű oktatás biztosítása az egyik legalapvetőbb dolog, amit a felnövekvő generáció számára biztosítani szükséges.

Az Afrikáért Alapítvány egy személyes kapcsolaton alapuló, átlátható diáktámogatási programot dolgozott ki, mely lehetőséget nyújt az Othniel Általános és Középiskolában tanuló diákok tandíjköltségének átvállalására. Ez havonta, gyermekenként 2500 forintot és egy ún. „tizenharmadik” negyedévi 2500 Ft-os befizetést jelent, amely utóbbit mindig egy adott, iskolai fejlesztési célra fordítunk. Az örökbefogadási programon belül fontosnak tartjuk, hogy a támogatók és támogatottak között személyes, interaktív kapcsolat alakulhasson ki, ehhez szükségszerű, hogy az iskola tanáraival és diákjaival folyamatos kapcsolatot tartsunk fenn. A támogatottakról igyekszünk széleskörű ismeretanyagot eljuttatva reális képet mutatni az afrikai, azon belül a kongói nevelési rendszerről, illetve az iskolások hétköznapjairól. A diáktámogatási program meghirdetése óta az iskola folyamatosan fejlődik és bővül, 2005-2006-ban hat új osztály indult és 500 fővel többen iratkoztak be. 2005 őszi missziónk során ünnepélyes keretek között leraktuk az első kongói-magyar iskola alapkövét, 2006 szeptemberében az iskola első blokkját adtuk át tanárainknak és tanulóinknak. A második és harmadik blokk jelenleg is épül.

A programról részletesen a Fogadj Örökbe menüpontban olvashat.

Afrikáért Alapítvány a twitteren English Afrikáért Alapítvány a facebookon Français

Partnereink

CargoRent.hu  A cégautókölcsönző Reaching Hearts for Kids - USA C.H. Robinson Europe Brussels Airlines Qatar Airways Charity March Weblink Nyitott szemmel Mindennapi Afrika - afrikai hírblog RTL Klub TV2 Adhat Vonal Magyar Afrika Platform Szövetség